2018. március 17.

MIÉNK A VÁR!

4. Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál
Budapest, Vajdahunyadvár, Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár

Május 14-16.

A Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban a pünkösdi hétvégén az eddigi évekhez hasonlóan ismét várják a hagyományok, a történelem, a kalandok, a játékok iránt érdeklődő, értékes szórakozást kedvelő közönséget.

A látogatók megismerkedhetnek várainkkal, kulturális és történelmi hagyományainkkal. A családi szórakozást viselet- és fegyverbemutatók, felvonulások, íjászversenyek, színpadi programok – lovagi játék, zene, tánc, bábszínház – teszik teljessé. A vár előtti magyar és török tábor harcosai megküzdenek egymással.  Modern katonai technkai bemutatóra is sor kerül. A Mezőgazdasági Múzeum egyedi ajánlatai, a Hadtörténeti Múzeum történeti kiállítása, várrekonstrukciók bemutatása, múzeumpedagógiai foglalkozások, valamint a játékkiállítás, és játszóház biztosítják a kellemes hangulatot.

A rendezvény díszvendége a Zrínyi Miklós – Szigetvár 1566. Emlékév. Az ország déli kapuja, Szigetvár különösen sokoldalú, a törökkortól napjainkig tartó ívet mutat be hagyományőrző, kulturális és turisztikai programjaiban, és a 12-i tudományos konferencia keretében.

Az eseményen programokkal, turisztikai ajánlatokkal is bemutatkoznak további váraink és a váraknak otthont adó települések és a Nemzeti Várprogra.

A programot a Magyar Történelmi Társulat
és a Magyar Mezőgazdasági Múzeum szervezi.
A rendezvény kapcsolódik
a Nemzeti Emlékhelyek Napjának programjaihoz.

A látogatás díjmentes.

www.mienkavar.hu